Menu Sluiten

Afkoelen

Afkoelen

Afgelopen week waren we met z’n drietjes naar de Makro. Een “gezellig gezinsuitje”, zo gezegd 😉
Bij het multimedia deel konden we horen hoe een jongen (ik gok een jaar of 11, maar daar ben ik over het algemeen niet zo heel goed in… ;-)) niet zo heel erg lekker in z’n vel zat. Of, zoals zijn moeder het zei, aan het zeuren was.
Ze had het gehad, zei ze. En als hij niet gauw normaal deed dan zou ze hem wel in de auto zetten.
Nou zal ik niet net doen alsof ik het “gezeur” van A nooit moe ben. Maar over het algemeen is dat “gezeur” een reactie op mijn humeur. Zo ongeveer altijd ben ik dan uit m’n hum (hormonale disbalans ofzo ;-)) en daar reageert hij dan weer op. Haarfijn voelen ze dat aan, die kinderen.
Maar goed, de Makro dus.
De vraag die bij mij telkens door m’n hoofd spookte is: “hoe zou jij het vinden om in de auto opgesloten te worden omdat anderen je humeur niet aanstaat?”.
En dat soort dingen doe ik tegenwoordig bij eigenlijk alles, kijken hoe ik het voor mezelf zou vinden in zo’n situatie. Zin om dat ook eens te doen?
Hoe zou jíj het vinden om:

  • Op werk op de trap gezet te worden omdat je een fout hebt gemaakt? Uiteraard komt de tekst en uitleg pas veel later (of nooit).
  • “Ga naar je kamer en kom maar weer terug als je bent afgekoeld!” te horen terwijl je met je partner/collega in discussie bent?
  • Je door je partner (of collega’s) genegeerd wordt omdat je gewoon je dag niet hebt (en dus “ongewenst gedrag” vertoont)?
  • Van een naaste te horen dat jouw verdriet niet toe doet omdat zij de ernst er niet van inzien?

Ik denk niet dat er iemand is die graag zo behandelt zou willen worden. En toch wordt er overal gezegd dat je vooral zo met je kinderen om moet gaan. Want blijkbaar zijn kinderen geen mensen, maar monsters.

Deel Tweet Deel +1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[rp4wp]