Menu Sluiten

Seksuele voorkeur

Seksuele voorkeur

Als ouder vraag ik me weleens af hoe de toekomst van ons en onze zoon er uit ziet. En dat begon – uiteraard – al tijdens de zwangerschap.
Komt hij later met een leuke meid thuis? Of een leuke jongen? Krijgt hij ooit kinderen?
Zal hij altijd jongen blijven of verteld hij ons over een paar jaar dat hij zich eigenlijk een meisje voelt?
En wat betekent dat “seksuele voorkeur” nou eigenlijk? Ik bedoel, ik geef de voorkeur aan m’n Mac Mini of MacBook Pro, maar als het echt moet werk ik ook wel op een Windows PC.
En zo vind ik dat “seksuele voorkeur” dus ook klinken. Alsof je bijvoorbeeld iets zegt als “ik val op mannen, maar als het echt moet kan ik op vrouwen vallen” (of andersom). En ja, ik weet dat je ook biseksueel kan zijn en dan dus op beide geslachten valt (en er dan sprake kan zijn van een voorkeur), maar om het in het algemeen zo aan te duiden klinkt raar.
Ik vind het klinken alsof je toch een keuze hebt gemaakt over het geslacht waar je op valt. Alsof homo/hetero/bi (of wat dan ook) zijn een keuze is.
Of wij in de toekomst nou een schoondochter of schoonzoon (of beide ;-)) krijgen: het maakt mij allemaal niks uit. Zolang hij/zij mijn zoon gelukkig maakt en ze zichzelf kunnen zijn bij elkaar vind ik het prima.
Maar het mag van mij nog wel heel lang duren. Alles gaat al zo snel…. 😉

Deel Tweet Deel +1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[rp4wp]